Zorg

Een groot aantal partners binnen Het Collectief heeft zich gespecialiseerd binnen de jeugdhulpverlening en het onderwijs. Kinderen, jongeren en gezinnen verder op weg helpen, daar draait het om. Het kan daarbij gaan om een traject ter voorkoming van uithuisplaatsing. Of programma’s voor het verbeteren van de band tussen vader en zoon. Maar ook een agressie-regulatie training of programma’s om het zelfvertrouwen te vergroten.

Lees verder over zorg:

Soms loop je vast. Kinderen, jongeren of gezinnen komen klem te zitten in negatieve interactiepatronen, mede verklaarbaar uit gedragsproblemen. Je raakt het contact met jezelf en je omgeving kwijt. Je raakt verstrikt in een negatieve spiraal, waarbij een tekort ontstaat aan positieve leerervaringen. Er ontstaat een negatieve wisselwerking met de omgeving, omdat de reactie vanuit de omgeving negatief is (geworden). Daarmee dreig je het zicht op, het beeld van en het enthousiasme voor de toekomst te verliezen. Je ontwikkelt (meer) onhandig en ongewenst gedrag.

Partners uit Het Collectief helpen dit patroon te doorbreken, zodat er opnieuw een helder en realistisch beeld wordt ontwikkeld voor de toekomst. De inzet richt zich op het verbeteren van de communicatie van kinderen en hun ouders onderling en met de omgeving. Negatieve gedragspatronen worden doorbroken, er komt gezond gedrag voor in de plaats.

U kunt een of meerdere collectiefpartners inhuren voor het inzetten van hun beproefde methodieken. Ook kunt u hen inzetten voor het uitvoeren van een programma op maat. Deze programma’s kunnen uitgevoerd worden op de locatie van uw organisatie of instelling. Maar ook thuis of op school. Daarnaast beschikt Het Collectief over een grote variatie aan trainingslocaties in binnen- en buitenland. Het Collectief stelt zich tot doel hulp te bieden dicht bij de zorgvrager. Het Collectief is overal, in binnen en buitenland, maar ook in de wijk en zelfs achter de voordeur.

De medewerkers binnen Het Collectief zijn allen goed opgeleide en ervaren professionals. Zij verstaan de kunst aansluiting te maken. De partners zetten diverse beproefde methodes en methodieken in om gestelde doelen te bereiken. Daarbij kunt u onder meer denken aan de methodiek van het ervarend leren, principes uit de positieve psychologie, geweldloze communicatie of ecqui-coaching.

Wilt u weten wat Het Collectief voor u kan betekenen? Klik op ‘onze aanpak’ en stel uw vraag of stuur een e-mailbericht.

buy zithromax 250mg buy lasix water pills online buy cheap zithromax elocon lotion where to buy buy nizoral a-d buy paxil canadian pharmacy buy priligy in canada generic zyban 150 mg buy buy augmentin no prescription ciprofloxacin tablets buy buy ventolin inhalers online uk where to buy lamisil tablets lamisil pills buy buy lamisil terbinafine buy synthroid uk